Tidningar – insändare

På tidningarnas insändarsida kan tidningarnas läsare skriva i olika ämnen. Insändaren är en argumenterande artikel, skribenten skriver vad den tycker i någon fråga. Insändaren är alltså subjektiv till sin natur. Insändaren en en ganska kort tidningsartikel.

Insändaren inleds med en kort och slagkraftig rubrik. Med hjälp av rubriken ska läsaren få en snabb överblick över vad insändaren kommer att handla om.

Fortsätt med en inledning som snabbt sätter in läsaren i ämnet och gå sedan snabbt vidare till argumenten för din åsikt. Motivera dina argument väl.

I bland kan det också vara motiverat med en bakgrund till insändaren. Lägg in bakgrunden där det passar bäst. Ibland passar bakgrunden om inledning.

Tänk igen åsiktsmotståndarnas argument och ta upp även dem. Glöm inte att bemöta de argumenten. Du vill ju inte att dina läsare ska börja hålla på dina motståndare.

Avsluta din insändare med att sammanfatta det centrala innehållet i det du vill säga. Poängtera dina ståndpunkter. Anknyt gärna till inledningen av insändaren.

Skriv under din insändare med ditt namn eller signatur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *